— 
 — 
 — 
 — 
 — 

Leren omgaan met geld

Leren omgaan met geld

Goed met geld omgaan bespaart een hoop ellende. Voor de kinderen in Azië is dit project daarom van groot belang!

Het belangrijkste resultaat is dat de kinderen ervaren hoe het is om geld te hebben, een budget te maken, plannen te maken en op een verantwoorde manier met geld en je leefomgeving om te gaan.

Praktische insteek
Het project is zo opgezet dat de kinderen er op een actieve en speelse manier bij betrokken zijn. Het geleerde wordt direct in praktijk gebracht. De kinderen bedenken zelf acties die bijdragen aan het project. Zoals het organiseren van een schoonmaakactie, drama- of muziekvoorstelling, een winkeltje opstarten etc. Ook sparen kinderen een beetje geld. Het sparen verloopt via de school en wordt gecoördineerd door de leraar. Tijdens het project leren kinderen bovendien over hun rechten en verantwoordelijkheden en respectvol met elkaar en de omgeving omgaan.

Volwassenen leren
Belangrijk van dit project is dat ook volwassenen bij het project betrokken raken. Ouders, dorpsleiders en overige dorpsbewoners worden door de kinderen uitgenodigd bij hun activiteiten. Op deze manier krijgt de hele gemeenschap te horen over het principe sparen.

Plannen ICS
Op dit moment draait het spaarproject op 25 scholen in de provincie Sri Saket in het oosten van Thailand. Docenten zijn enthousiast, daarom zijn er plannen het verder uit te breiden. En daar kunt u bij helpen!


Aniwan Upamai (coördinator spaarproject ICS Thailand):

"Door het spaarproject zijn de kinderen veel actiever bezig met hun eigen geld, je merkt meteen dat de kinderen groeien!"

 

Hoe u dit project kunt steunen

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening 70.70.70.406 ten name van ICS, Nunspeet, onder vermelding van Wereldschoolboekenfond - Thailand.

 
Fotoalbum
ICS
ICS
ICS
ICS