Nieuwsbrief # 6


In deze nieuwsbrief

 

 • Resultaten

 • Wereldschoolboekenfonds gaat verder

 • Terugblik vanuit de organisaties


 • Resultaten

  Een jaar geleden kreeg ik het idee voor het Wereldschoolboekenfonds. Begin van de zomer 2008 is de samenwerkingsovereenkomst met Oxfam Novib, Edukans en International Child Support getekend. In de week van de uitbetaling van het schoolboekengeld begin december hebben we flink veel publiciteit gehaald, onder andere van radio 1 en veel landelijke kranten. In december en januari zijn er gelukkig veel giften binnengekomen.

   

  Met de opbrengsten van het Wereldschoolboekenfonds kunnen 2054 kinderen toegang krijgen tot beter onderwijs. Een prachtig resultaat, waarvoor ik alle donateurs van harte bedank.

  We hebben in totaal € 34.292 aan donaties ontvangen. Donateurs konden kiezen aan welk project ze hun bijdrage wilden geven. Omdat de kosten per kind verschillen per project is de verdeling over de drie projecten als volgt:

  • in Thailand kunnen 341 kinderen op school deelnemen aan het project waarin zij leren omgaan met geld;
  • in Uganda kunnen 575 meisjes met hun vaders in de schoolbanken plaatsnemen;
  • in Peru kunnen maar liefst 1.138 indianenkinderen dankzij het Wereldschoolboekenfonds tweetalig onderwijs volgen

   

  Namens al die kinderen, hun ouders en de samenwerkende ontwikkelingsorganisaties wil ik de donateurs en iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan ons succes nogmaals bedanken.

   

  test deeplalaya


  Wereldschoolboekenfonds gaat verder
  De uitbetaling van de schoolboekenvergoeding aan de ouders was eenmalig. Vanaf komend schooljaar ontvangen de scholen het geld voor de schoolboeken. De scholen moeten de boeken dan aanschaffen en die kosteloos ter beschikking stellen aan de leerlingen.

  Voor de ouders betekent dat een behoorlijke rekening minder te betalen. Het effect op de koopkracht van de ouders is dus hetzelfde als in het schooljaar 2008-2009. Ze hoeven het boekengeld zelfs niet meer voor te schieten

  De samenwerking met de drie ontwikkelingsorganisaties was, net als de schoolboekenvergoeding voor ouders, eenmalig.

   

  Ik, Line Wiener, ga verder met fondsenwerving voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Hoe ik dat precies ga vormgeven, daar denk ik samen met mijn man Thijs nog over na. Suggesties hiervoor zijn zeer welkom! Vooralsnog blijft in ieder geval de website in de lucht en zal er ook van tijd tot tijd een nieuwsbrief verschijnen.


  Terugblik vanuit de organisaties
  De actieve samenwerking met Edukans, International Child Support en Oxfam Novib stopt. Edukans, International Child Support en Oxfam Novib gaan natuurlijk wel door met investeren in kinderen met minder kansen en hun projecten kunnen uw steun goed gebruiken!

   

  Op onze website geven zij ieder een terugblik op de periode van samenwerking. In deze nieuwsbrief enkele citaten.

  • Oxfam Novib gelooft in het zelfdoen van mensen voor een rechtvaardige wereld zonder armoede: in ontwikkelingslanden én hier in Nederland. Line Wiener en Thijs Hermans, de initiatiefnemers van het Wereld Schoolboekenfonds zijn echte ambassadeurs van het zelfdoen.
  • Het initiatief van twee ‘gewone' Nederlandse ouders heeft een enorme impact op het leven van kinderen in Peru, Uganda en Thailand. Edukans bedankt niet alleen Line en Thijs, maar ook de vele ouders die het schoolboekengeld een goede bestemming hebben gegeven. Bedankt!!
  • Ook alle mensen die hun schoolboekengeld daadwerkelijk hebben doorgegeven heel hartelijk dank. Voor ICS is deelname aan het Wereldschoolboekenfonds een inspirerende en leerzame ervaring geweest.

  Ook ik heb veel geleerd en ik ben trots op wat ik mede dankzij al die betrokken helpers heb bereikt.  maart 2009
  Wereldschoolboekenfonds

  Alle ouders van kinderen op het voortgezet onderwijs ontvingen begin december 2008 een vergoeding voor schoolboeken, ongeacht hun inkomen. Ik ook. Mijn man en ik hebben best een goed inkomen en ik dacht: "Dat geld heb ik niet echt nodig. Dit is een mooie kans iets extra te doen. Er zijn vast meer ouders die er zo over denken." Ik bedacht het Wereldschoolboekenfonds. Ik vroeg daarmee andere ouders de schoolboekenvergoeding ook (deels) te investeren in onderwijs voor kinderen met minder kansen.

   

  Het Wereldschoolboekenfonds presenteerde drie projecten die worden uitgevoerd door ervaren ontwikkelingsorganisaties: Edukans, International Child Support (ICS) en Oxfam Novib. Ook in de toekomst wil ik mij blijven inzetten voor onderwijs voor kinderen met minder kansen. 

   

  Met deze nieuwsbrief breng ik u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

   

  Line Wiener
  Namens het Wereldschoolboekenfonds.Line Wiener Wereldschoolboekenfonds

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     Wilt u de nieuwsbrief van het wereldschoolboekenfonds niet meer ontvangen, klik dan hier.