Nieuwsflits 


Aftrap Wereldschoolboekenfonds

Vandaag, 1 december, is het zo ver. De uitbetaling van het schoolboekengeld, € 316 per scholier start. Zo'n 650.000 gezinnen met kinderen op het middelbaar onderwijs krijgen de schoolboekenvergoeding uitgekeerd. Dus nu moet mijn oproep het boekengeld door te geven echt luid gehoord worden in het hele land. Daar gaan we ons best voor doen.

 

Morgen, dinsdag 2 december, om 11 uur is op het Valeriusplein in Amsterdam de officiële aftrap. Op het schoolplein van het Amsterdams Lyceum vragen we met 40 lege, grote schooltassen aandacht voor het Wereldschoolboekenfonds. Iedereen is welkom. We hebben ook de pers uitgenodigd. (Zie persuitnodiging onder dit bericht) 

 

Help mee en attendeer iedereen in je omgeving op het Wereldschoolboekenfonds! Roep mensen op hun schoolboekengeld (deels) door te geven aan kinderen met minder kansen. 

 

Later deze week sturen we weer een echte nieuwsbrief met een verslag en foto's van onze actie. En natuurlijk melden we dan ook de tussenstand en de eerste resultaten.


Line Wiener
Namens het Wereldschoolboekenfonds

 

 persuitnodiging_Wereldschoolboekenfonds.doc


1 december 2008

 

Eerste donaties binnen
Nog voor het schoolboekengeld was uitgekeerd, kwamen half november de eerste machtigingen binnen. Dankzij onze donateurs kunnen we nu al ruim 400 kinderen helpen aan beter onderwijs. En dat is pas het begin!
In de Pers
Zaterdag 29 november publiceerde de Volkskrant een interview met mij over het Wereldschoolboekenfonds. Nieuwsgierig? Klik hier, ook voor andere publcaties.
Steunverklaring Henk Hofstede
Henk Hofstede is bekend als zanger/gitarist van de Nits. Op dit moment tourt hij met Henny Vrienten en Frank Boeijen door Nederland en België met het programma Aardige Jongens. Henk Hofstede heeft zelf twee dochters op de middelbare school. Hij onderschrijft de doelstellingen van het Wereldschoolboekenfonds.

Wilt u de nieuwsbrief van het wereldschoolboekenfonds niet meer ontvangen, klik dan hier.