— 
 — 
 — 
 — 
 — 

De actie van de Dordtse Wereldwinkel  op 5 juli 2009 werd ook opgemerkt door Dordt Nu. Hun artikel vind je hieronder.

 DORDT_NU_(024)_20090701_Pag_13.

Een greep uit de media na de lancering van het Wereldschoolboekenfonds op 2 december 2008.

 

HALO, december 2008

In de schoolkrant van het Amsterdams Lyceum verscheen een artikel naar aanleiding van onze actie op de stoep van de school. De leerlingen hebben uitstekend begrepen, waar het Wereldschoolboekenfonds om draait.
 HALO december 2008.

 

Het Onderwijsblad, 13 december 2008

De hoofdredacteur van het Onderwijsblad vroeg minister Plasterk, vader van twee zoons, wat hij ging doen met zijn schoolboekensubsidie. Plasterk gaf geen antwoord, maar de hoofdredacteur had wel een suggestie voor hem.

 Het Onderwijsblad_13 december 2008.

 

Schooljournaal CNV Onderwijs, 13 december 2008

'Ik heb dat geld niet nodig', dacht Line Wiener, moeder van twee kinderen in het voortgezet onderwijs. Ze heeft het over de 316 euro die ouders deze week ontvingen voor de schoolboeken van hun kinderen. 'Ik heb al die jaren zonder enige problemen die boeken betaald. Mijn kinderen hebben volop kansen, terwijl kinderen in anderen landen totaal geen mogelijkheden hebben. Daarom wil ik mijn twee keer 316 euro weggeven aan die kinderen.'

 Schooljournaal CNV Onderwijs pag 4.

 

NRC Handelsblad, 3 december 2008

'Schoolboekengeld naar derde Wereld'.

Veertig lege schoolboekentassen hangen aan een waslijn op het schoolplein van het Amsterdams Lyceum. Ze vormen de inzet van een actie van Line Wiener (47), moeder van twee middelbarescholieren. Zij wil ouders bewegen om het schoolboekengeld dat ze deze week krijgen van de overheid, 316 euro per kind, te doneren aan onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

 NRC 3 dec.pdf

 

Trouw, 3 december 2008

'Topverdieners hoeven die vergoeding niet'
Veel ouders hebben de overheidsvergoeding voor schoolboeken niet nodig, vindt een Amsterdamse moeder. Maak dat geld daarom over aan een onderwijsproject in een ontwikkelingsland.

Lees het hele artikel

 

Metro, 3 december 2008

'Geld doneren voor onderwijsprojecten'

Op het plein van het Amsterdams Lyceum hingen gisteren lege boekentassen. Een moeder van twee scholieren roept ouders op de teruggave van het schoolboekengeld(316 euro) te doneren aan het Wereldschoolboekenfonds.

 Metro 3 december 2008.pdf

 

Tijd voor Twee, 2 december 2008

Radioverslag in Tijd voor Twee, KRO-radio.

 Schoolboeken.wma

 

Nederlands Dagblad, 2 december 2008

'Geef boekengeld weg'

DEN HAAG - Ouders van middelbare scholieren krijgen vanaf deze week 316 euro per kind op hun rekening bijgeschreven om de kosten van schoolboeken mee te compenseren. Wie het geld niet nodig heeft, kan het geven aan het Wereldschoolboekenfonds.
Line Wiener, moeder van twee scholieren en initiator van het project, hoopt met deze actie dertigduizend kinderen in ontwikkelingslanden aan beter onderwijs te helpen.

 Geef boekengeld weg 1.pdf

 

Parool, 2 december 2008

'Geef schoolboekengeld weg'
Annemieke Kooper

den haag - Ouders van middelbare scholieren krijgen deze week 316 euro per kind bijgeschreven voor de kosten van schoolboeken. Wie het niet nodig heeft, kan het doorsluizen naar het Wereldschoolboekenfonds.

Line Wiener, moeder van twee scholieren en initiator van het project, hoopt met deze actie dertigduizend kinderen in ontwikkelingslanden aan beter onderwijs te helpen.

Heeft de overheid net met veel moeite voor elkaar gekregen dat de schoolboeken gratis worden, gaat u het geld weer weggeven. Bent u gewoon gul of een beetje ondankbaar?

Lees het hele artikel

 

Volkskant, 29 november 2008

Interview Line Wiener
‘Dat schoolboekengeld heb ik zelf niet nodig'

amsterdam - De ‘gratis schoolboeken' worden komende week afgerekend. Een kleine 300 miljoen euro wordt uitgekeerd aan ouders en kinderen in het voortgezet onderwijs. 316 euro per kind, ter compensatie van de kosten voor schoolboeken. De politiek heeft er jaren aan gewerkt. Maar niet iedereen zit erom te springen.
 Volkskrant, 29 november 2008 interview.

 

 

AOB het Onderwijsblad, 15 november 2008
Extraatje schoolboeken naar arme landen.

Dertig- tot veertigduizend kinderen in arme landen aan beter onderwijs helpen. Dat beoogt het Wereldschoolboekenfonds, dat na maanden voorbereiding in de startblokken staat. De donaties komen van de ouders die de € 316,- schoolboekencompensatie best kunnen missen.

 het Onderwijsblad.pdf

Esta, 14 november 2008

Schoolboeken voor Afrika
Op 1 december ontvangen alle ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs een eenmalige vegoeding van € 316,- per kind. Voor veel mensen en welkome aanvulling voor anderen niet direct noodzakelijk.

 Esta 24.pdf

 

Westerpost, 19 november 2008

Osdorpse moeder start actie met schoolboekengeld
Geef je schoolboekengeld door! Hiermee roept het Wereldschoolboekenfonds ouders op de vergoeding voor schoolboeken of een deel daarvan te investeren in onderwijs voor kinderen met minder kansen. Initiatiefneemster Line Wiener uit Osdorp, moeder van twee middelbare scholieren, legt uit waarom en hoe.

 Westerpost 19 november 2008.

 

Volkskrant, 27 mei 2008

Een extra kerstgratificatie van 308,- per kind - zomaar gratis, voor niets. Een paar honderdduizend ouders krijgen een onverwacht cadeautje van het kabinet: omdat scholen niet op tijd gratis schoolboeken konden leveren. 

 VK-20080527-02015002.pdf

 

 

AOB het Onderwijsblad, 3 mei 2008

Ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs krijgen in december dit jaar per leerling 308 euro overgemaakt als compensatie voor de boekenkosten. Line Wiener, moeder van twee kinderen op de middelbare school, wil daar liever kinderen mee helpen die het harder nodig hebben. Ze is bezig een ‘wereldschoolboekenfonds' op te richten. Lees verder...