— 
 — 
 — 
 — 
 — 

Welkom bij het Wereldschoolboekenfonds  

 

Sinds 7 (school)jaren zijn de schoolboeken in Nederland gratis, ongeacht het inkomen van de leerling of de ouders. Het Wereldschoolboekenfonds is opgericht vanuit de gedachte dat veel Nederlandse ouders dat boekengeld best zelf kunnen opbrengen. Line Wiener, zelf een moeder die van deze regeling profiteerde, vroeg die ouders dit geld alsnog te investeren in onderwijs; in onderwijs in ontwikkelingslanden. Omdat alle kinderen recht hebben op goed onderwijs en omdat duurzame ontwikkeling van landen niet kan zonder de ontwikkeling van kinderen.

 

Betaalbaar en toegankelijk onderwijs voor ieder kind waar ook ter wereld is helaas nog geen vanzelfsprekendheid. Ook dit jaar vertegenwoordigt het schoolboekenpakket weer een waarde van ongeveer €350. Geeft u dit cadeau van de ouderheid (deels) door? Elk tientje telt, omdat elk kind telt!

 

Het Wereldschoolboekenfonds heeft drie professionele projecten geselecteerd, die goed onderwijs voor meer kinderen mogelijk maken.

 

Lees meer op onze nieuwspagina.

Met papa in de schoolbank

Zonder onderwijs geen toekomst. Maar wat als ongeschoolde ouders in Uganda het belang niet zien en hun kroost thuishouden? De Ugandese organisatie LABE slaat twee vliegen in een klap: ouders en kinderen volgen tegelijkertijd onderwijs.

Lees meer…

Lesmateriaal in eigen taal

In Peru wordt les gegeven in het Spaans. De kinderen in het Andesgebergte spreken alleen de inheemse taal Quechua. EDUCA zorgt ervoor dat de onderwijzers les krijgen in Quechua. Ze leren werken met tweetalig lesmateriaal, zodat kinderen de lessen begrijpen. De kinderen ontvangen een ‘startpakket' met onder andere schriften, potloden en puzzels.

Lees meer…

Leren omgaan met geld

Geld sparen is iets wat we in Nederland van jongs af aan leren. In Azië is dat anders. Op latere leeftijd ontstaan daardoor vaak financiële problemen, met alle gevolgen van dien. Dit project steunt scholen in Thailand bij het opzetten van spaarprojecten. Naast het omgaan met geld, leren kinderen over hun rechten en verantwoordelijkheden en om in respect met elkaar en hun omgeving om te gaan.

Lees meer…